http://bloggkartan.se/registrera/5464/falun

lördag 11 april 2009

17 år tror jag vist att jag var!


Biltvätt i all ära. I dag var det inuti det gällde. Damsuga och torka av allt gammalt damm från hela vintern. Varge år blir jag lika förvånad över hur mycket och hur stora stenar och annat man har dragit in i bilen under vintern. Var kommer dom ifrån man försöker ju sparka av skorna varge gång man kliver in i bilen och ändå tycks oanade mängder följa med in . Jag började med friska tag tog med en hink vatten trasor och damsugare. Hur får man allt med sig när man bara har en hand att bära med? Ja det blev lite vatten i hinken och ett stadigt tag om alla handtag och till slut kom jag ner och bort till bilen. Ju mer man damsög, och ju mer man tvättade, ju mer hittade man. Nåja en timme senare anser jag mig någolunda nöjd och pallrar mig upp för att vila ryggen. Nä nån 17:årig yngling är jag inte längre det gör ryggslutet helt klart för mig. Undrar om det finns någon rekonditionerare man kan hyra? När jag kom upp mötte mig katten som såg ut att säga: Vet du inte att man ska vila på dagen och arbeta på natten. Jag blänger tillbaka och går och vräker mig på soffan.

fredag 10 april 2009

Livet är skönt ibland.


Så nu är det äntligen Påsk va skööööönt. Katten lapar sol i öppna dörren, friden har lägrat sig i hemmet, och vi har haft trevligt besök på förmiddagen. Kanske har jag att se fram emot en kompis att segla med också.

Visst det är mycket att göra i påsk, men inte i dag och jag ska se till att det blir i min egen takt i alla fall, och sen kan man ju se fram mot en lugn TV kväll. Det bådar gott. "Gumman" kattan altså, har följt mig in och sitter bredvid daton och slickar sig. Hon vill vara med mig hela tiden. Det finns så mycket intressant på mitt arbetsbord som en tass kan peta på. Små kablar som ser ut som ormar, pennskydd som snurrar påbordet när man petar till dem, notislappar "post-it" vars klister är är skönt att bita i. Livet leker både för mig och lilla Gumman. Olga pysslade med maten och satt och pratade lite gran och passar på att vila lite. Livet är skönt en sådan här dag.

torsdag 9 april 2009

Nu kommer Påsken


Påsken närmar sig och med den en massa vår-aktiviteter av vilka även jag får min beskärda del: Städa Bilen, Båten, Garaget, för att inte tala om att göra i ordning och vårrusta Animalens byggnader. Det är tur att man är pensionär. Hur skulle man annars klara det? Sen vill väl Olga också ha lite hjälp kanske, och sen ska det väl påskhandlas också. Min kropp värker bara jag tänker på det och inte blir den bättre av att jag hittat en serie program på TV mellan 8 till ½ 11 på kvällarna hela påsken. Vi får se om jag orkar börja i morgon. Vi får nog alla bära påskens bördor.

onsdag 8 april 2009
Nu ska vi se om det fungerar med kattkommentar här också man får väl stilla be att det fungerar.

Så verkar vara fallet så det kanske blir på den här adressen som jag fortsätter, det får tiden utvisa.

Frusturation

Det behövs väl något extra för att man ska komma igång med en sådan här sak som att lägga ur sig själv på nätet. Hos mig var det problemen att få något att fungera på nätet- cgi-skriptena blev blokerade av vad det vet e Fåglarna. Efter ca 30 försök med att anpassa brandvägg, Vista, Surftowns kontot ( där jag har min domän ), själva skriptet, gav jag upp. Nu ska vi se om det fungerar bättre med blogger.