http://bloggkartan.se/registrera/5464/falun

lördag 25 april 2009

Kattprecentation vid ICA MaxiSå har då lördagen förflutit. En jobbig dag 13 timmar arbete upp kl 0800 i soffan kl 2045 utan kafferast bara smörgås under arbetet. Katterna hade det nog bättre trota att de satt i bur. Förhoppningsfullt några nya medlemmar, två katter placerade förmodligen, samt en hygglig kassa blev dagens resultat. Men jag är så trött att jag inte orkar skriva mer.

fredag 24 april 2009

Kattplaceringstider


Nu gäller det. Planering av morgondagen! Hur många kan jag rädda i morgon. Ringer ICA Maxi, Jadå de är förstående jag får komma och sitta utanför dem i morgon och försöka hitta nya hem.
Det gör en glad i hjärtat. Man måste ha förstående och ta hand om och skydda andra än oss själva annars är vi snart det enda djuret på Jorden. Nå väl det är mycket som ska gås igenom och ordnas med mat, vatten, stolar, bord, papper, inbetalningskort, matskålar, skrammelbössan, rivbräda, toa, etc etc etc. Nå åtta i morgon börjar det, klockan Tio ska jag vara på plats då kommer djuren, vi får se när jag kommer hem. Det brukar bli långa dagar och jag är inte så stark som tidigare.

torsdag 23 april 2009

Bubblande minnen


I går råkade jag gå in på Solbackaföreningens hemsida.
Det var en skrämmande upplevelse må jag säga. Blandade känslor, dels igenkännandet, det var dock 7 år av mitt liv som jag bodde där, samtidigt som alla tråkiga minnen bubblade upp igen. Skräcken kom tillbaka det är mer än 50 år sen men skräcken sitter i ändå. Där är trappan jag tog skydd under, där är tennisbanan som jag slet på, där är bilden på läraren som gav "faan" i mig, där var stället där jag blev iknuffad, etc, etc. Jag försöker blunda och tänka på om det fans något possetivt. Faktiskt fanns det det också: Radioklubben, som faktiskt gav mig kunskaper som i sin tur gav mig ett jobb under några år. Annars är det övervägande bilder av saker utanför skolan som ger de possetiva minnesbilderna som tex taxiturerna till ÖSFK och segelflygutbildningen eller resan till Hölö och fältskjutningen där jag vann min klass. Med tanke på den långa tiden och alla sommarkurser som jag tillbringade där, måste jag säga att inte är det mycke possetivt att minnas. Jag mins tex inga av mina egna klasskamrater, utan de jag mins är bara elever i klasser ovanför mig.
Tur att jag hade Snookern på TV:n att falla tillbaka på för att få tankarna på något annat. Det är otroligt kul att se de gamla mästarna även om de trillar ur ganska tidigt i VM. Lillgumman kryper upp i famnen som för att trösta. Jag börjar planera sommarens fest: "Tre viner fem ostar sju bröd och inga bilar"

onsdag 22 april 2009

Angående Snooker och Legend


Måste bara skriva något kort om min "sjukdom" Snooker. Jag känner inte till någon annan sport som kan pressentera en sportsman så helt utan fläckar, i dessa skandalernas tidevarv i bland sporterna där fusk och doping numera är mer regel än undantag, som just Snooker. Såg legenden Steve Davis spela i går. Visserligen vinner han kanske inte längre men faller fortfarande med flaggan i topp efter att ha presterat makalöst hårt och klurigt motstånd i varge frame. Han har varit aktiv i toppsammanhang nu snart (ett år kvar) 5 Decenier tänk er 5 decenier obefläckad sportsman och en förebild för hård och ärlig konsentrerad kamp där precision och nerver och klurighet spelar stor roll. Bröstet mitt fylls av stor beundran för denne unike man. Jag får nog nöja mig med att att som katten sitta på rinkside och titta på och uppleva nöjet, men vilket nöje!

tisdag 21 april 2009

Akutmottagningar


Så var det då så dax igen att åka och möta någon på akutmottagningen mitt i natta. Vad är det som händer i det Svenska sammhället i dag? Låst! Låst på en akutmottagning? Ringklocka och vakter som kom att öppna så småningom. Va! och väntetid innan man fick någon att fråga om vägen. Nå nu var det väl inte så jäkla brottom på sekunden för mig och mitt ärende, men jag fick mig en tankeställare. Vart är vi på väg med sammhället det rasar ju ihop. Visst det finns avancerad Sjukvård men bara för de rika som kan vända sig till Sofia Hemmet i Stockholm på Vallhallavägen eller åka utomlands och få Specialistkompetens. Visst finns det bra vård här och där men vart är det på väg, trenden går ju mot sämmre och sämmre hela tiden. Och medmänskligheten, vart har den tagit vägen. Nu behöver man ju en frisk person, son eller dotter som kan slåss för en för att man ska få den vård som behövs. Förr var ju läkaryrket ett kall och en ära och en medmänsklig syssla. I dag verkar det bara vara ekonomisk vinning och en fasad.
En fasad som dessutom behöver skyddas mot knarkare och annat löst dreggel som vissa partier så gärna vill locka hit. Till och med katterna tycker nog att det är sjukt.

söndag 19 april 2009

Angående fildelning


Så var det då söndag igen efter en småpysslande lördag med Snooooker som avslutning och så danskan i final i WCT turneringen hon som förkortas WOZ och har en tränare som talar Polska.

Sen kom då dommen för fidelningssiten jag kan inte annat än uttrycka vad jag tycker: Fildelning ska vara fri Artister och musiker ska ha betalt när de uppträder Live. Vill de bli kända får de gärna och ska de sprida sin musik gratis via nätet. Att företag ska leva på att profitera på på musiker är sjukt Att sådana som vår man i Skara tjänar pengar på att profitera på musiker tycker jag är sjukt EP, LP, band, kassetter, CD, kommer i alla fall att försvinna så småningom. Det är mycket mera praktiskt att ha musiken i datorn, ipoden och på USB-minnet och liknande. När väl skivindustrin (CD:n och liknande) är borta kommer säkert bra musiker som verkligen kan något att både uppskattas och själva få rimligt betalt för sin musik den rätta vägen nämligen vid upprtädande. Synd bara att vi har en så J...la feg och korumperad regering. Men jag tror inte att regeringar kan stoppa utvecklingen i det långa loppet. I framtiden kommer man att lyssna på musik mest från datorn och typ i-podar i alla fall. Regeringen och rättsväsendet gör sig bara löjlig.