http://bloggkartan.se/registrera/5464/falun

lördag 9 maj 2009

Lurad

Hej på er alla glada läsare. I dag blev jag lurad. Lurad riktigt ordentligt av ingen mindre än SMHI. Regn mellan 12 och 18. Jag läste det alldeles tydligt både i förgår och i går och i dag på tidiga morgonen. Vad blev det jo sol sol sol och lite moln men inge farligt. Jag hade kunnat stå ute hela dagen med buren. Men så blev det inte. Synd både för katterna och mig som inte fick någe gjort. Nåja några vänner fick lite påhälsning, så helt åt skogen var det ju inte. Man får ta det onda med de goda. Klart att katterna tittar på mig och undrar varför de inte får komma ut. Åkte och böt skyltbelysningen bak och tankade. det behövdes det med. Olga laga god mat och lurade mig att ta lite godis. Så på kvällen fick en vän rycka ut och skjutsa mig till katterna för att mata dem. Det är tur att man har vänner. Man vet alldrig när man behöver dem. Jag skulle inte klara mig utan mina vänner.

torsdag 7 maj 2009

En vanlig dag

I dag har jag haft en vanlig dag eller? Vad är en vanlig dag? En helt vanlig dag. Man hör ofta uttrycket, men vad är en helt vanlig dag? Är det en dag när inget händer? eller är det en dag fylld med göromål? Kan man över huvud taget specifisera vad som är en vanlig dag. I dag var en vanlig dag för mig, den var inte arbetsam, den har inte varit speciellt lång, eller abetsam. Det har regnat , det gör det inte varge dag. Himlen är molnfri nu på kvällen, det är inte speciellt vanligt. Att jag inte fick igång mobilen i morse när jag skulle gå ut är heller inte vanligt. Jag förstår inte vad som ska till för att en dag ska vara vanlig. Alla dagar i mitt liv har varit speciella. Varenda en! Alltid har det hänt något som inte hör till det vanliga. Till och med dötrista och direkt tråkigt händelselösa dagar har något som inte hör till det vanliga, bara att det är tråkigt hör inte till det vanliga. så vad är en vanlig dag? Nån som kan secifisera??? Katten tycks i alla fall inte bry sig om det är det ena eller det andra.

onsdag 6 maj 2009

Besiktning

I dag är det så dax igen den årliga bilbesiktningen. I dag kl 12,20 ska det bestämmas. Ska jag ha en bil resten av året eller inte? Ska de pungslå mig på mycke eller lite pengar? Katten vet. (dom är de ända som kan besiktiga utan att det kostar skjortan.) Jag kan inte annat än tycka att de allra mesta av det man åker dit på är alldeles onödigt. Rostskador är väl vanligast och i dag finns så många material som inte rostar att det är fullständigt onödigt att bygga bilar av plåt som rostar och eftersom vi i alla fall normalt inte får köra fortare än 110, så vad gör det om en bil fick hålla en livstid åtminnstonne. Vilket jävla resursslöseri med all bilskrotning. Tänk på all energi som går åt att göra metallen till vad man nu behöver en 5 -6 bilar under en livstid och sen att skrota dem. För att inte tala om alla inbyggda fel för att bilarna inte ska hålla mer än ca 10 år. Bläckplåt i fönsterhissar, dåliga karosseriinfästningar etc. etc. Alla märken lika dåliga. Tänk om man bara hade kunnat byta ut motorn när ny teknik gjort dem bättre.

tisdag 5 maj 2009

Fantasi

Min favorit vann Snooker VM. Higgins gjorde det för tredje gången i sitt liv, lika många gånger som han har barn. Nu behöver åtminnstonne inte han eller hans fru tänka på att vända på kronan förlåt pundet de närmaste åren. En annan sitter där och dregglar framför TV:n och fantiserar om lyckade frames. Man ska nog vara tacksam för fantasin den får i alla fall mig att överleva och stå ut med tillvaron när det är svåra tider. Förutom fantasin är jag glad för skrattet som till och med kan få en att trilla ikull. Förlösande sa man, och det kanske är så, men jag är nog mest tacksam för skratet som får en att vara glad åt något nytt för hjärnan att tänka på. Men det är väl med det som med allt annat, det kan bli för mycket av det det också.

måndag 4 maj 2009

Det är frågan!

Att vara eller inte vara fotomodell det var frågan i dag. Jag valde att inte vara fotomodell, när jag skulle sända nåra bilder till en kompis. Jag kan inte låta bli att tycka att min tjocka mage inte längre passar sig för fotona, så det fick bli blommor eller andra stillleben, som fick representera mitt lilla schangrila, stavas det så???? Jag kan inte lukta mig till rätt stavning. Vet inte var att leta en gång. Undrar varför man är ovillig att visa hur man ser ut på bild när man ger hunnan i det till vardags. Då får minsann alla stå ut med hur en ser ut och dess utom alla ens later. Det är väl konstigt. Higgins min favorit till segern i Snooker VM håller på att vinna, tror jag. så jag jublar.

söndag 3 maj 2009

Utelivet får en att tänka

Äntligen kom jag för mig att komma ut i det fria ett tag i det fina vädret. Sitta nere på RSS veranda och dricka kaffe och prata. När jag sitter där och tittar på vattnet så kommer man att tänka på så mycket. Det är konstigt vad vattnet har för inverkan på mig. Min hjärna börjar snurra på kring de mest konstiga idéer och tankar. I dag handlade det om att gå över ån efter vatten, ett gammalt talesätt månne, är det som så mycket annat kommet från latinet och de gamla rommarna. Jag vet inte, men jag vet att de hade ett liknande uttryck i: "Lika vansinnigt som att bära vedträn till skogen" Horatius 65 - 8 före Kristus. Föresten viste ni att uttrycket "Bättre sent än alldrig" skrevs redan kring kristi födelse (Titus Livius tror jag) han som också sa "Ingen lag passar alla" (2 % klagar ju alltid på allt) eller "Ännu har solen inte gått ned för sista gången". Detta i sin tur får mig att tänka på att: Tänk om våra politiker hade läst historia så att de inte behövde göra om gamla dumheter gång på gång det vore väl någe. Men som sagt vi väljer ju folk efter munläder och inte efter kunskaper så vi får väl skylla oss själva. Nu ska jag gå och glo på TV. VM finalen som pågår i två dagar har just börjat mellan Higgins och Murphy. Min stora sjukdom!