http://bloggkartan.se/registrera/5464/falun

lördag 23 maj 2009

Vi behöver alla hjälp!

Det är så skönt att se en katt få ett nytt bra hem. Att se att det får den omvårdnad den behöver. Inte bara katterna utan också vi äldre behöver åtminnstonne vara två. Jag tycker att man efter ett helt liv fyllt av arbete och omsorg om andra tex barn egna föräldrar etc. har rätt att få känna sig trygg i dagens Sverige. Men får man det. Det kannske är som det är hos katterna man spelar rysk roulett med vem man får till matte och husse bland människorna. Inget annat djur ger så mycket till så många och får så lite tillbaka, oftast dessutom med livet som insats. Jag börjar också nu se hur vi människor behandlar människor, speciellt gamla människor som en gång i tiden hjälpte oss. Ingen trevlig lärdom. Se och höra hur människor behandlas som nummer utan kännsla för ens vad som är rimligt. Ingen nämnd av hövlighet. Men är det undra på om man börjar tycka mer om djuren än om bestämmande medmänniskor i dagens Sverige.

torsdag 21 maj 2009

Genomslagskraft


Nu har jag inte skrivit på någon dag och det kämms inte upplyftande. Det finns ju så mycket att skriva om, så det är svårt att välja. Det ska ju vara aktuellt också. Något som alltid är aktuellt är genomslagskraften av olika media. Alla media verkar ha svårt att nå fram till publiken. Jag tycker att lokaltidningarna verkar kippa efter andan vad det gäller kritiska inslag af vad slag det vara må. Hur riktig kritiken än är verkar ingen myndiget bry sig. Det skrivs och skrivs och skrivs och påpekas, skälls, och understryks med stora svarta bokstäver, men det händer nästan ingen ting. Ingen verkar bry sig om medierna längre. I vissa fall kan man förstå att de är köpta av annonser, i andra fall av att de sitter på två stolar tex de ska ta emot och publisera vad kommun beslutar och vill, å andra sidan skälla på kommun när den aggerar fel. I andra fall tex som nu mot försäkringskassan, så är de också lama eller tar inte in kretik, som nu Falukuriren i mitt fall. I stället verkar de som om de två grupperingatrna media/myndigheter som borde vara som katt och hund pratar sig samman så att effektiv kretik alldrig får fotfäste.

tisdag 19 maj 2009

Dommedagsprofet

I dag hade vi besök av flickor från skolan på animalen. Man behöver bara titta på flickorna för att se och konstatera vilket enormt intresse som djuren frambringar. Den äldre gemene mannen tycks ha glömt att vi också är djur. Släktskapet med djuren märks tydligt på flickornas intresse. Jag tror att människan behöver påminnas av djuren för att inte helt tappa greppet om tillvaron. Vi håller ju på att överbefolka jorden så att vare sig vi eller djuren har en chans att överleva. Jordens resurser håller på att ta slut. Varge dag påminns man av TV:n om att resurser håller på att ta slut, förändringar i jordens beteende, temperatur förändringar etc. Jag tror att det är försent att göra något åt överbefolkningen, massans lagar för människan verkar inte kunna styras av någon eller något. Jag vill inte vara en dommedagsprofet men finns det någon hejd på utvecklingen mot det kompletta kaoset??? Alla verkar bara ligga där och fundera utan att kunna göra något konstruktift. Vad tycker ni??

måndag 18 maj 2009

Konsten att komma ihåg lösenord.

Det är inte lätt för oss äldre att komma ihåg alla dessa evinnerliga lösenord. Jag använder mina lösenord nästan dagligen, men kan ändå inte komma ihåg alla. Nu har jag i alla fall kommit på ett sätt som jag gillar. Man får ju inte och ska inte ha kort och kod tillsammans! Det är ju viktigt en "tjyv"(Jag vet att det stavas med u men det låter bättre med y.) kan ju råka ta båda om man förvarar dem tillsammans. Jag kom att tänka på att på alla bankomater är det bara tre försök sen tar bankomaten kortet. Bra tänkte jag! Jag lär mig ett system tex jag kastar tredje och fjärde siffran i nummret när jag anteknar det, och sen har jag en synonym för vart det hör, som bara jag kan. Det blir altså två saker att lära sig sen kan jag ha alla mina koder i plånboken och själv tyda dem när jag behöver friska upp minnet. Men en tjyv om han försöker slå koden tar maskinen kortet vid tredje försöket, han kan ju inte veta att man kastat om vissa siffror eller hur. Vad tycker ni? Är systeemet bra eller dåligt ska jag dansa av lycka eller är det tom farligt eller rent av superbt bra för oss ½senildementa?