http://bloggkartan.se/registrera/5464/falun

fredag 25 december 2009

Brukspatron ä va Sverige behöver

Kungen blir beskylld för att styra hovet som en brukspatron!
Tack och lov för det Tack, Tack, Tack.

Synd att han inte är "Kung över Sverige utan bara över hovet". En brukspatron , någon som vill något och som har makten att genomdriva det och som har intesse i det.

Det är vad Sverige "om vi nu finns kvar som land" behöver.
Inte dessa okunniga outbildade (mindre än 20 år i skolbänken)ointresserade egenfixerade mer eller mindre halvbrottsliga munlädersekvilibrister. (avskrapet som industrin inte vill ha) Som vi väljer av vad de själva har valt i tron att vi gör något. Hellöjligt!.

tisdag 22 december 2009

1950-1210 60 år av successivt förfall.

1950 jag var 7 år optimist framåtsträvande. Alla talade om utveckling vi fick de närmaste åren höra talas om framåtskridande allt från vaksin och penicillin till betong, utlandsresor och arbetstrygghet och pension med mera, med mera. Samhället hade full fart framåt. Nu är jag sextio år äldre och har nästan resignerat. Vad har vi i dag? Jo vi har en fin sjukvård som vi egentligen inte har råd med. Dessutom har omgivande länder sedan länge gått förbi i kunskaper och praktiskt utövande. Nu börjar dessutom indragningarna. Man lägger ner välfärdsmedaljen bit för bit, man är tvingad, det finns inte pengar till att dels fortsätta med välfärden och att betala de många styrandes fantasilöner. De styrande tycks mig välja att försöka behålla och följa med omvärlden med sina egna löner och dra in på allmänhetens förmåner. Klaga inte ni som behöver hjälp, klaga inte för vad gjorde ni när Sverige började sälja ut sitt "know how" och skrämde iväg våra kunniga lärare, vår expertis. Vem vill stå och försöka undervisa en skock ohyfsade slynglar och bli utsatt för en det ena en det andra tillråga på allt till bottenlöner och fantasiarbetstider. Nä vi ska inte klaga för vi sa inte emot när vi slutade uppfostra dem som skulle ta över efter oss. Demokrati de var modeordet hela tiden, till vilket pris som helst. Det användes också som ursäkt för en hel del annat också. Vi ska inte klaga för vad gjorde vi när patent och registreringsverket slutade backa upp svenska uppfinnare. Vi sov så sött. Nu när vi i demokratins och humanitetens namn släpper ut brottslingar efter alldeles för korta rent löjliga straff får vi naturligtvis hit omvärldens bovar och banditer med expressfart, för att inte tala om alla muslimer som kommer hit utan att konvertera och "arbetar försäkringskassa" eller i bästa fall driver något mindre litet företag utan att betala skatt etc. Visst finns det någon enstaka som sköter sig men de är i minoritet. Sluta klaga på att maten blir dyr. Våra pengars värde gentemot utlandet beror på vad vi som land producerar. Vem vill driva och kan driva företag i Sverige. Jag är ledsen över vad vi lämnar efter oss till våra barn. Ärligt? Kan ni stå upp i dag och som mina föräldrar vara stolta över vad ni lämnar efter er. Vem kan vara stolt över vår stadsminister eller vad Sverige har blivigt. I utlandet blir man oftast utskrattad när det kommer till kritan. Vart tog Familjen vägen? Var är sammanhållningen? I dag är man dessutom ett nummer. Som pensionär är man också: "ett nummer utan värde" Alla arbetar bara för sig själv.
Vart tog det gamla goda Sverige vägen? Det gamla Sverige som kanske inte hade all medicin eller all kunskap, men där man hade ett värde, där folk brydde sig, där man hade tid med varandra. Det gamla Sverige där man arbetade 10 tim om dagen och halvdag på lördag, men man hade en arbetstakt som var rimlig, där det var ok att vara Svensk. Var är det Sverige där man fick uppträda hyfsat och hövligt. Jag saknar det gamla Sverige. Jag blir så trött! Jag kan inte annat säga, än att det har varit ett liv där jag fått uppleva Sveriges totala förfall. Sverige har gått från att vara en ledande industrination till att bli ett av värdens rikare U-länder. Det är bara att konstatera.