http://bloggkartan.se/registrera/5464/falun

torsdag 4 juni 2009

Hörsel.

I dag har jag åter förstått att jag missat saker på grund av min nedsatta hörsel. Det är inget roligt att komma underfund med att man har missat saker för att man inte har hört. Jag börjar bli rädd för att jag ska uppfattas som ohövlig eller att jag ska missa något verkligt vesäntligt. Visserligen hjälper katten ibland till att tala om att något händer, men hon kan ju inte säga vad. I dag har jag vid kontroll missat minst tre telefonsamtal. Jag hoppas vid min gud att inget var vesäntligt eller att någon uppfattat mig som ohövlig, eller tror att jag har somnat på telefon, när de inte fått något svar. Min hörselskada är i de övre tonregistret och det gör också att jag ofta inte vet varifrån jag hör något. Och är radion eller TVn på så hör jag bara dem. Det känns svårt. Man känner sig som att man vill dra sig tillbaka för att inte förorsaka något.
Jag hoppas att den känslan går över men jag har inte stor tilltro till det.

onsdag 3 juni 2009

Sol och sommar

Nu ska det solas. Ut på balkonger och gräsmattor och lapa sol . Att läkare varnar för hudkanser det är det inte många som tänker på nu. Jag kom att tänka på att jag sitter ju hela dagar i solen med kattburen och utsätter mig för de förödande strålarna. Jag får väl be till gud att han sätter in solskydd speciellt för mig. Olga hadde köpt mössor, massor med mössor, åt mig att ha när solen sätter in sina kanserframkallande strålar. Jag får nog hålla mig till långärmade skjortor. Jag vet inte om man kan lita på de där så kallade solskyddskrämerna. Deras solskyddsfaktor verkar vara väl låg och hur länge sitter de i. Jag får nog vara glad i min långärmade skjorta och titta snett på alla vackra flickor i den lilla bikinin. Jag visste faktiskt inte att det fanns bikini för katter.

tisdag 2 juni 2009

Regn

I dag regnar det. Det är bra. Våra växter behöver vatten och så får man svalka av sig lite. Men åtminnstonne jag blir så hängig när vädret är så här. Inget tycks mig heller vara särskilt roligt. Jag vill inte vara en kverulant som bara klagar på allt och alla, ändå verkar det på mig som om det är just det jag blir när vädret är så här. Far hade ett bra uttryck när han blev uppmärksammad på att det var dåligt väder: "Aha, i dag är det vackert gråväär" och sen var den saken ur värden. Jag beter mig bara dumt. Först svär jag över att jag måste ta med paraplyet, och hålla på att brottas med det i samma hand som jag ska bära, den andra är ju upptagen av käppen. Sen mummlar jag över trafikanter, vägbyggen, avspärrningar, "yra höns", grafitti, nedhuggna träd, och alla medtrafikanter i största allmänhet. Som sagt jag är nog väldigt lättpåverkad av regn.

måndag 1 juni 2009

Trafik?

Så var det då dags igen. Nu krymper de vägarna så att man nästan inte kommer fram, och möten med buss eller lastbil är det bara inte att tänka på hos oss. Jag undrar vad som är ideen är det att utestänga bilarna eller att skapa ett nytt kaos. Ingen minskar ju hastigheten i alla fall. Man får nog ta nya körlektioner av katten! De är ju så dyra på körskolorna att de gamla och de unga i dag har ju knappt råd att lära sig köra. Dock fick Andmammans körskola bra understöd av ett hjälpande par som följde mamma och en 8-9 ungar genom Haraldsbo mot sjön. Mamman gick ca 2 meter, stannade vände om, kvackade och väntade på ungarna, sen tog hon ett par meter till och väntade in ungarna och så vidare. Riktigt roligt att se det var dagens upplevelse.

söndag 31 maj 2009

Vackert väder

Nu är det äntligen sommar fast den kommer numera på senvåren själva sommaren förväntas bli för het. Man kanske ska döpa om den till något nytt fram för förslag kanske Ökentiden eller Brännsårstiden eller något annat som alluderar på den förväntade för starka värmen. Nå nu är det i alla fall idealiskt väder, i alla fall för mig. Man får nog be till gudarna att vädret kvarstår ett tag. Man blir så härligt lat och vill bara lapa sol. Olga vill ut och gå. Livet leker och inte har jag tid att sitta inne så det blir ett kort inlägg på bloggen. Nä ut till katterna och ut i solen.