http://bloggkartan.se/registrera/5464/falun

fredag 17 april 2009

Jag är inte byggd för det här!

Fullstopad med voltaren och en stadig frukost ( 1 smörgås och lite dricka) begav jag mig iväg att starta med dagens göromål Först sätta verandan på plats på Animalens lilla stuga. Vänner ställde troget upp så vi va fyra man och en kvinna att lyfta. Efter någon timme med plassering av stöd och så kom själva lyftet och det gick bra allt kom på plats. Därefter vidtog målning av hyllor 9 st tror jag det va och lite upp frächning. Väl hemma igen tacksam för all hjälp vidtog urlastning av garaget och i-lastning av animalens släp. Där låg nu också sommardäcken och väntade lika bra att få det gjort, i lastning och i väg till deckarn: Olles Däck. Av med vinter och på med sommardäcken. Tillbaka hem, avlasta vinterdäcken och tömma bilen in med släpet i garaget upp hem och få i sig lite mat och göra som katten trilla i kull på första bästa ställe totalt och då menar jag totalt slut. Hoppas nu att det blir lite Snooker i kväll att titta på.

torsdag 16 april 2009

Glad som fågeln i morgonstunden

I dag är jag så glad att jag känner mig som Peter Pan så jag skulle kunna både flyga och spela flöjt av glädje och tur är väl det. Jag har konstaterat att man behöver vara ung för att orka bli gammal i Sverige. Det är inte allom förunnat att ha en familj som kan hjälpa till när orken tryter. Det är heller inte bara att gå och handla man kan behöva hjälp med utan tex att slåss mot sjukvård eller städhjälp eller massor med småsaker som man kan behöva få hjälp med. Ibland tror jag att jag skulle villa ha en kopia av mig själv som hjälpte till med alla tunga göromål. Appro på kopia, så har jag alltid trott att en piratkopia var något som man kunde få in i datorn "av misstag", men nu säger de att det är en klonad Sjörövare så det så. Så nu iväg till IT-Seniorerna och ha roligt.

onsdag 15 april 2009

God Mat


Gumman ( min Fru Olga) kommer från Schachty i Ryssland Hon äter en sak i taget, tex först sillen sen det och det, och sen huvudrätten och sen resten. Detta betende och Blumentahls matprogram har fått mig att tänka lite om mat, och framförallt mitt sätt att äta den. Jag har upptäckt att om jag tar en tugga av sillen med en liten till och sen äter lite av varmrätten, för att därefter gå tillbaka till sillen för att smaka kanske en tredje smak innan jag återgår till huvudrätten osv, så får jag en starkare smakupplevelse än annars. Konstigt men äter man tex ärtsoppa i ett sträck så avtar smakupplevelsen mot slutet. Den smarta katten föredrar nog pankakorna och att blanda presis som jag. Hittade ett par i mitt tycke bra bloggar http://seniorblogg.se/ och http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/ klicka er dit om ni känner för det.

tisdag 14 april 2009
I dag Tisdag har varit en händelserik dag med mycket fixande för att få Aimalens ekomnomi att gå ihop sen har jag haft några trevliga timmar med med trevliga vänner på IT-seniorerna. En trots jäktet angenäm dag. När jag kom hem hälsades jag som nästan alltid välkommen av lillgumman, som stök sig kring benen och visade vägen till en tom matskål i akt och mening att få lite mat, vilket naturligtvis snabbt effekuerades. "Lill Gumman" är trevlig hon följer nästan jämt med mig från rum till rum och kollar hela tiden vad jag gör. Man känner sig varmt uppskattad och alldrig ensam. Att klappa henne är en underbar terapi. Även i mycket trånga utrymmen motionerar friska katter både morgon och kväll. Det ligger i generna. Hos oss kan hon springa runnt vardagsrum kök hall vadagsrum kök osv. Gumman tycks dock föredra att starta längst inne i lekrummet och stanna i bland blommorna i vardagsrummet. Pyttipanna med rödbetor en liten till sillen med gräslök och gräddfil och sportbröd med smör och extra rökt kaviar. Kan man ha en bättre vardag. Nää inte jag i alla fall. Nu lever jag.

måndag 13 april 2009Som misstänkt, min genuina inbyggda otur fick rätt, blött och disigt så i dag blir det nog skrivbordsgöra och TV i alla fall. Kanske hinner jag med garaget men det är långt ifrån säkert.

Kanske skulle man behöva ett Augsburgst konstkåp för att få lite bättre perspektiv på tillvaron. Lite sevärdheter från hela världen samlade på ett och samma ställe. Idén som kom från 1600 talet var nog inte så dum. http://www.gustavianum.uu.se/node152

TV:s lite Amerikanska synsätt och tillrättalägganden, förstör i alla fall den maximala väldsupplevelsen för mig med sina evinnerliga reklamavbrott, repeteringar och mindre lyckade förklaringar då och då som effektivt tar död på alla möjligheter till egna reflektioner, med mindre än att man stänger av den. Synd på ett så bra media jag tror att jag gör som katten vilar och bevakar utvecklingen.

söndag 12 april 2009

Promenader eller.


Vackert promenadväder. Olga vill ut. Det vill jag med, men jag vill också bada. Efter lite palaver kör jag Olga till en väninna för att hon ska få sällskap på sin promenad, och själv hamnar jag så småningom efter att ha gått och handlat i badet. Det är en en 3 timmars procedur för mig men jag hann få lite luft innan i alla fall. Lillgumman håller mig sällskap eller under uppsikt. Jag är inte riktigt säker på vilket. Vilket härligt vårväder. Hoppas att det blir fint i morron också men med min genuina inbyggda otur så blir det väl hellregn eller åska när jag ska försöka komma ut.