http://bloggkartan.se/registrera/5464/falun

lördag 2 maj 2009

Inget gjort

Inte blev det något arbete gjort i dag inte. På sätt och vis känns det som om det klia i hela kroppen att man inte kom ut och kom igång med något. När det kliar så där i kroppen vill jag klättra på väggarna eller som Katten på fönstret, det ä konstigt eller man kanske ska säga upp åt väggarna. Men trots allt gläds jag åt det fina helgvädret. Snön ligger kvar i slalombacken ett tag till. Vi ser snön som en färgkontrast i fjärran. Undras om det fortfarande går att åka på den. "Gumman" kryper ihop i stolen bredvid och bildar en liten mjuk boll. Det känns lugnande att klappa henne. Jag börjar planera morgondagen väl medveten om att jag förmodligen inte kommer att hinna med eller ens orka hälften.

fredag 1 maj 2009

Som vanligt.

Ja, så var det en ny dag igen! Olga sitter vid köksbordet och studerar som vanligt. Från min plats på kortändan ser jag hennes diagram etc bläddras förbi. Tysnaden ligger lägrad över köket. Det enda som stör tystnaden är pennans då och då återkommande raspande mot papperet. Efter att ha löst lite sudoku börjar jag fundera på dagens göromål. Ska väl ta mig ner till RSS och försöka göra litte nytta där. Kanske en promenad ute med Olga när ho tröttnar på att läsa. Lill-gumman kliver på min fot hoppar upp på stolen bredvid, sätter sina tassar på bordskanten och försöker stånga min haka med sitt huvud, för att göra sig så söt som möjligt och påkalla min uppmärksamhet på att hon vill få en liten bit leverpastej. Husse faller förstoss trots alla föresatser om bordsschick och tiggeri. Hon är ju så söt, mjuk och snäll.

torsdag 30 april 2009

Mitt minne ä gott


Mitt minne ä nog bra men väldigt ,väldigt kort.

I går när jag skulle lägga mig hade jag helt klart för mig vad jag skulle skriva om och ondgöra mig över i dag. Det är bara det att när jag vaknar i dag är allt som bortblåst. Huvudet är lika tomt som en ballong. Fullt med i stort sätt ingenting. Vilket ohämmat får mig att tänka på deffenitionen på ett hål. Ingenting med kanter. En gång i tiden besökte jag en fabrik inte så långt ifrån Falun åt Gävlehållet till, som levde på att göra ingenting med kanter. För att leva på ingenting tyckte jag att de levde väldigt gott. Det ska jag göra nu också Olga har lagat frukost så det är bara att avbryta och gå och sätta mig till bords.

onsdag 29 april 2009

Konstiga Människor

I dag blir jag inte klok på hur folk är.
Animalen har haft en bössa på en viss Bensinmack här i stan. I går kom jag för att byta den. Då var segillet brutet och bössan flyttad. Jag får höra att någon pillat på förseglingen, så att den skulle ha lossnat. Det tror inte jag på men tömmer och går för att räkna. Det visar sig att den innehöll en massa :50 öringar men bara 2 kronor och det gör ju att man inte tror speciellt mycket på förklaringen. Naturligtvis var det ingen som ville erkänna att de växlat i byttan, så det hela slutade med att vi inte har någon bössa på det stället. Synnerligen tråkigt för alla parter.

tisdag 28 april 2009

Gud Fader


Min gudfader hette Harald Diedrick Lövenskiold. När pappa dog för så där 30 år sen tappa jag kontakten. Harald hörde inte av sig på begravningen som hölls i pappas egen kyrka, altså den han själv hade ritat, Näckroskyrkan i Solna. Kyrkan var fullsatt, mins jag men ingen Harald. Nu råkade andan falla på och jag letade på nätet efter honom. Han tycktes utraderad från alla register, men till sist hitta jag honom och höll på att tappa hakan han lever ju fortfarande 108 år gammal. Undras om han tänkt sig att vara min gudfader eller försöka sig på att bli GUD_FADER. Här en länk om ni inte tror mig:
Katten tycker som jag det är helt klart.

måndag 27 april 2009

Dyr Jacka


I dag missade jag tandläkaren, förlåt hygienisten. Det var faktiskt en blunder av mig, jag har sett fram mot och planerat besöket flera veckor i förväg och så kommer Olga och säger det finns en billig Jacka på Jula. Jo det gjorde det, och när jag ger henne min gamla att hålla, åker telefon i golvet. Det blev en dyr jacka den dyraste jag någonsin köpt pris på jackan 250:- + bensin 50:- gör 300:- därtill en ny likvärdig mobil 4700 minst gör 5000:- En så dyr jacka har jag inte råd att köpa någon mer gång. Inte den här gången heller föresten, jag vet inte hur jag ska betala, men det blir väl någon form av uppgörelse och livslång avbetalning förstår jag. Jag vågar inte titta på listan över regelbundna utgifter den överskrider snart pensionen för jämnan. Nä det är tryggast att stanna hemma och titta på Snooker.

söndag 26 april 2009

Morgontankar

Varför tyr sig svaga kvinnor till starka män? Psykiskt svagare katter till starkare Stark katt tar hand om svag katt i grupper. När morgonen närmar sig och man ligger vaken och lyssnar till makans snurvlande andning bredvid en i sängen, snurrar tankarna kring allt möjligt. I morse började jag fundera på varför svaga män attraheras av starka kvinnor, dvs motsatsen. Inte blev jag mycket klokare av mina funderingar, men gled sakta över till att fundera på varför min far kallade arbetarna på sitt kontor för slavar. Pappa var ju en i unga år stark personlighet och dit tydde sig naturligtvis svaga personligheter men duktiga som arbetare. Det kanske finns en anledning till att de gamla rommarna kallade slavar för Servitus. Det latinska uttrycket får mig att tänka på vårt Svenska ord Servitör - Slav? Det är konstigt hur tankarna snurrar när man ligger där och lyssnar till frugan så här på morgonkvisten.
Till och med bland Katterna tyr sig de svagare till de starkare i gäng. De starkare djuren "människan" bör ta hand om de svagare djuren och det ska jag göra i dag. Mata katten på kattslussen.