http://bloggkartan.se/registrera/5464/falun

tisdag 19 januari 2010

Vad är främlinghskap?


Ja vad är egentligen främlingskap???

Främlingskap kan vara en massa olika sakker i olika situationer. I våra nuvarande skolor kan det tex vara:

Ett annat språk, en annan tröjfärg ett par annorlunda skor eller en främmmande accent. Att man inte vill röka. Det kan också vara värre saker som något lyte som tex harmynthet, låghalt eller liknande. Det kan vara och är ofta religion tyvärr. Det kan vara en så enkel sak som rättsmedvetande. Eller ännu värre någon sjukdom som gör en rullstolsbunden. Nästan vad som helst kan tas som anledning ofta att man bara är svagare än de övriga.

Obs! Obs! Obs!: Det beror på en insident eller vad omgivningen bestämmer ska vara markör för vad som är avvikande eller inte.
Främlingskap

måndag 18 januari 2010

Våga ställ krav! Ta vara på kunskaper

Det slår mig nu som en blixt ifrån klar himmel . Herregud - Här skäller och beklagar jag mig över att folk inte har läst saker och ting, men man måste ju förstå vad man läser också, och inte bara läsa det som står, utan kunna läsa med förstånd. I synnerhet gamla texter där skribenterna oftast skrev dels på beställning mot pengar eller varor dels ofta med livet som insats. Men det är ju klart- vi har inte så många lärare kvar som kan och får och vill lära ut den kunskapen och framförallt då ställer man ju också krav på eleven och det får vi ju inte göra. Vi ska ju vara demokratiska och humana och då går ju inte det för sig. hö?? Vi måste ta vara på våra ljushuvuden dom är inte mer än ca 4% men vi bara måste, annars har våra barn inget att leva av för det är på dem vi lever, och då får vi inte sälja ut dem. Att sälja "know how" är att sälja stolen man sitter på, eller ge bort maten man ska ge barnen till middag. Det är klart att våra barn intresserar väl inte de där parti-broylerna. Nä se efter noga vem som har vad i intresse av våra barn och vilket intresse! innan något bestämms med underskrift. Det vet varenda katt, Sen får vi inte heller kasta bort gamla kunskaper bara för att vi har nya att lära ut. Det är dålig hushållning på kunskaperna. Kom ihåg, jag har sagt det förut och jag säger det igen. Den som inte kan historien blir tvingad att göra om dess misstag igen (National Geographik tror jag- men rätt är det)