http://bloggkartan.se/registrera/5464/falun

torsdag 11 juni 2009

Om att blogga i sommar

Nu är kurserna slut. Det är sista dan i dag. Trevligt har det varit, med mycken nytta och nöje både för er och mig hoppas jag. Sommarn tar vid med med lite tid för eftertanke för mig om vad som kan göras bättre. Jag vet inte om jag orkar blogga i sommar, men jag ska försöka att skriva lite varge vecka så att bloggen inte går ner. Jag har försökt övertala mig att ta mig ut i skog och mark. Jag kanske inte kan kan hoppa ikring och jaga fjärillar, men en stilla välbehövlig skogspromenad på några km kanske kan vara inom rimlighetens gräns. Min tjocka mage skulle nog behöva det i alla fall. Hoppas ni alla mina vänner får en trevlig semester!
Knut

onsdag 10 juni 2009

Om konsten att våga tycka.

När jag i dag funderade på vad jag skulle skriva om fick jag flera ideer, men tvekade för att de kanske skulle vara kontroversiella. Jag skulle kanske stöta mig med någon. Det skulle kanske vara allt för radikalt. Många olika hinder blommade upp i min skalle. Snart började jag fundera på varför det var så. I Sverige ska vi ju ha yttrandefrihet. Jo visst men man kan ändå inte säga allt man vill, man måste ju ändå ta konsekvenserna av sina ord. Jag menar att även om jag har rätt i det jag säger, så retar det säkert någon som har något påtryckningsmedel och så kan det hända att jag får på nöten. Eller så sårar jag någon jag tycker om. Vågar jag kritisera den hand som föder mig? På TV sa de att: Man har inte levt förän man har hittat något att dö för. Det stämmer nog men det är synd att det ska behöva vara så. Det är i alla fall något att ligga och fundera på.

måndag 8 juni 2009

Värdet av en Katt.

Helt plötsligt har jag blivigt medveten om vilken enormt stor betydelse en katt kan ha. Jag har tidigare vetat att den haft stor betydelse av egen erfarenhet, riktigt stor betydelse, men just nu fick vetskapen en extra dimmention hos mig. Att när man känner sig ensam, övergiven, full av besvikelse över sig själv och vad man lyckats med, ha någon som troget väntar på en när man kommer hem och som klart visar sitt beroende av en och som helt osjälviskt delar med sig av sig själv. En levande varelse så full av mjukhet och vilja att dela med sig av sin egen trygghet det bara är helt fantastiskt. Att helt plötsligt uppleva hur ett djur kan ge mer mänsklighet än vad människorna runtikring är kapabla att ge det är fantastisk. Det kan få det att sprängas i bröstert på en.